Sziasztok!
Most néhány otthon is könnyen elkészíthető finomságot mutatunk be! A hidegebb őszi estéken igazán jól esik kicsit beindítani a sütőt és a tv előtt majszolni egy kis vitaminokban és ásványi anyagban gazdag nasit!
Először is kezdjük a banánchip-szel!
A banánt felkarikázzuk és sütőpapíron, 150 fokon, légkeverés mellett a kívánt állag eléréséig sütjük (kb. 20-30 perc).
Ezután jöhet a mogyoró! Ugyanúgy sütőpapíron elhelyezzük a mogyorót, és 150 fokon, légkeverés mellett kb. 10 percig megpörköljük (akkor jó, ha lejön róla a héj). Ezután kivesszük és meglocsoljuk mézzel, majd kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe. Ha kész, kisebb tálakba szedjük és megvárjuk, míg kihűl.
A legizgalmasabb feladat a dióbundás almaszeletek elkészítése, de ez sem bonyolult.
Az almákat megmossuk, 4 részre vágjuk, kimagvaljuk. Ezután egy kis tálba rakjuk a darált diót, melyet édesítőszerrel keverhetünk. Az édesítőszer itt elhanyagolható, mert a végén úgyis méz kerül rá.
Az almaszeleteket beleforgatjuk a darált dióba és sütőpapírra helyezzük. Ha az összessel kész vagyunk, megszórjuk fahéjjal, zabpehellyel, vagy amilyen fűszerrel szeretnénk. A legutolsó lépésként az egészet meglocsoljuk mézzel és már mehet is a sütőbe! 180 fokon, légkeverés mellett 20 perc alatt puhára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!!!