Sziasztok!
Kis téli szünet után újra jelentkezünk és hozzuk nektek a recepteket, hasznos tudnivalókat!
Ezúttal a chia mag egy nagyon egyszerű és gyors felhasználási módját mutatjuk be! Kiváló édesség lehet, ha vendégeket vársz, garantáltan örülni fognak neki! Mint azt már korábbi cikkünkből megtudhattátok, az egyik legkiválóbb természetes omega-3-zsírsav forrás és élen jár a koleszterinszint csökkentésében!
Vanília krémes chia puding:Nézzük akkor részletesen, mik szükségesek ehhez a finomsághoz!
Hozzávalók (4 személyre):
- 30g Chia mag (Szafi Fitt)
- 250g tej (lehet bármilyen magtej, laktózmentes tej...táplálkozásodnak megfelelően)
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 kk vaníliaaroma
- 2 ek eritrit (Szafi Fitt)
A krémhez:
- 1 db pudingpor (szintén táplálkozásodnak megfelelően, pl: Szafi Fitt Diétás Csoki vagy Eper puding)
- 4 dl tej
- 3 ek eritrit
Elkészítés:
Előző este összemérjük a chia pudinghoz szükséges hozzávalókat és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. Közben párszor átkavarjuk, hogy csomómentes legyen.
Másnap már csak a krémet kell megcsinálni, ami egy vanília pudingpor elkészítéséből áll. Itt az a trükk, hogy kevesebb tejet használunk (5dl helyett 4dl) és krémesebb állagúra főzzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni és ezután poharakba kanalazzuk. A két alkotórészt felváltva rétegezzük a pohárba, majd (ahogy a képen is látható) reszelt narancshéjjal díszítjük! Ez utóbbit a fantáziátokra bízzuk!