Az egészség trendi

Herba-Med Centrum

Herba-Med Centrum

Szójabab - ahogy még nem ismered!

2015. október 19. - herbamedcentrum

Sziasztok! 
Egy isteni szójapástétom recepttel indítjuk a hetet!
img_20151018_063602.jpg
Hozzávalók:

img_20151018_043046.jpg
img_20151018_043235.jpg
Elkészítés:

1. A szójababot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap 1-2 óra alatt puhára főzzük sós vízben a 2 babérlevéllel.
2. A kihűlt babot a botmixerhez való hosszúkás műanyag pohárba tesszük, és a tahini, a margarin és a hagyma hozzáadásával botmixerrel jól összeturmixoljuk. 
3. Lehűtve fogyasztjuk!
Az elkészítés során használhatunk szezámmagot, melyet frissen őrölünk puhára. Ettől még intenzívebb lesz az ízhatás!
Jó étvágyat kívánunk!
Ne felejtsük el, hogy a szója kiváló fehérjeforrás, vegetáriánusok előszeretettel fogyasztják a húsban lévő tápanyagok helyettesítésére.
A szójabab fő felhasználási területei:
-tofu
-szójaszósz
-szójatej
-saláta alapanyag
-pástétom
-szójaolaj
-húspótló (pl. fasírtban)
-kiváló nassolni való készíthető belőle egy kis mézzel vagy étcsokoládéval.
Ismerkedj meg a tofuval is! Katt! ;) 
http://www.mindmegette.hu/kereses/recept/tofu

A bejegyzés trackback címe:

https://herbamedcentrum.blog.hu/api/trackback/id/tr407988197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása