Sziasztok!
Egy isteni szójapástétom recepttel indítjuk a hetet!
Hozzávalók:
- 125 g szójabab (száraz)
- 2 ek margarin (nem hidrogénezett)
- 2 ek tahini (szezámpaszta)
- só ízlés szerint
- 2 db babérlevél
- 1 kis db vöröshagyma (ízlés szerint)
- 1 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. A szójababot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap 1-2 óra alatt puhára főzzük sós vízben a 2 babérlevéllel.
2. A kihűlt babot a botmixerhez való hosszúkás műanyag pohárba tesszük, és a tahini, a margarin és a hagyma hozzáadásával botmixerrel jól összeturmixoljuk.
3. Lehűtve fogyasztjuk!
Az elkészítés során használhatunk szezámmagot, melyet frissen őrölünk puhára. Ettől még intenzívebb lesz az ízhatás!
Jó étvágyat kívánunk!
Ne felejtsük el, hogy a szója kiváló fehérjeforrás, vegetáriánusok előszeretettel fogyasztják a húsban lévő tápanyagok helyettesítésére.
A szójabab fő felhasználási területei:
-tofu
-szójaszósz
-szójatej
-saláta alapanyag
-pástétom
-szójaolaj
-húspótló (pl. fasírtban)
-kiváló nassolni való készíthető belőle egy kis mézzel vagy étcsokoládéval.
Ismerkedj meg a tofuval is! Katt! ;)
http://www.mindmegette.hu/kereses/recept/tofu