Az egészség trendi

Herba-Med Centrum

Herba-Med Centrum

Chia mag kicsit másképpen

Avagy a chia mag felhasználási területei

2015. szeptember 16. - herbamedcentrum

Sziasztok!
Sokan még mindig csak nézegetitek a chia magot és nem tudjátok mit kezdjetek vele! 
A chia pudingok és smoothiek szinte a legismertebb felhasználási módjai ennek a tápanyagokban gazdag növénynek. Azonban az édességek mellett készíthetünk belőle sós finomságokat is. Ilyen pl.: ez a zabpelyhes vöröslencséből készült fasírt. A receptet az alábbi linken találjátok! 
http://www.fittnok.hu/zabpelyhes-lencsefasirt-chia-maggal
A továbbiakban pedig nézzük milyen ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag a chia mag.
Gazdag B1-, B3-vitaminokban, magas a réz, vas, cink, kalcium, magnézium, mangán tartalma. Élelmi rostokban gazdag. Kiváló omega-3-zsírsav forrás, ami segít az ideális koleszterinszint fenntartásában és támogatja az idegrendszer megfelelő működését. Antioxidánsokban is bővelkedik, amik csökkentik a káros szabad gyököket a szervezetben. A chia mag könnyebben emészthető, mint a lenmag, valamint terhesek és kisgyermekek is fogyaszthatják. Bátran használhatod ételeidben, mert nem változtatja meg az ételek ízét. A gyógyszerek felszívódását nem befolyásolja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://herbamedcentrum.blog.hu/api/trackback/id/tr107792680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása