Sziasztok!
Sokan még mindig csak nézegetitek a chia magot és nem tudjátok mit kezdjetek vele!
A chia pudingok és smoothiek szinte a legismertebb felhasználási módjai ennek a tápanyagokban gazdag növénynek. Azonban az édességek mellett készíthetünk belőle sós finomságokat is. Ilyen pl.: ez a zabpelyhes vöröslencséből készült fasírt. A receptet az alábbi linken találjátok!
http://www.fittnok.hu/zabpelyhes-lencsefasirt-chia-maggal
A továbbiakban pedig nézzük milyen ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag a chia mag.
Gazdag B1-, B3-vitaminokban, magas a réz, vas, cink, kalcium, magnézium, mangán tartalma. Élelmi rostokban gazdag. Kiváló omega-3-zsírsav forrás, ami segít az ideális koleszterinszint fenntartásában és támogatja az idegrendszer megfelelő működését. Antioxidánsokban is bővelkedik, amik csökkentik a káros szabad gyököket a szervezetben. A chia mag könnyebben emészthető, mint a lenmag, valamint terhesek és kisgyermekek is fogyaszthatják. Bátran használhatod ételeidben, mert nem változtatja meg az ételek ízét. A gyógyszerek felszívódását nem befolyásolja.